Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vacanță în siguranță – proiect educațional Poliție – Caiac Smile
Poliția Satu Mare  - Joi, 15 Iulie 2021

Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare a demarat un nou proiect vizând informarea copiilor cu privire la principalele riscuri cu care se pot întâlni în perioada vacanței de vară.

Proiectul educational ,,Vacanță în siguranță pentru copiii Caiac Smile” se desfășoară în perioada iulie - septembrie 2021 și prevede întâlniri săptămânale ale polițiștilor cu copiii care participă la taberele organizate de Asociația Club Sportiv Caiac Smile.

Primele întâlniri au avut loc vineri, 9 iulie și marți, 13 iulie, la locul de desfășurare al taberelor Caiac Smile, Lacul Pintea din Livada.

La prima întâlnire, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare le-au vorbit copiilor despre misiunea Poliției și despre apelul responsabil la numărul de urgență 112.

Discuțiile au fost cât se poate de interactive, copiii având foarte multe întrebări legate de misiunea polițiștilor, fiind totodată provocați să distingă între situațiile ce reprezintă cu adevărat urgențe și cele care sunt apelări abuzive sau chiar false ale numărului unic de urgență 112.

La cea de a doua întâlnire tema abordată a fost ,,Siguranța rutieră pe înțelesul copiilor”. Au fost identificate principalele reguli de circulație care sunt încălcate în trafic și care conduc la accidente și s-a insistat asupra faptului că fiecare dintre noi suntem responsabili de propria viață și sănătate, grija față de sine fiind cea care trebuie să ne conducă atunci când suntem tentați să facem alegeri greșite în traficul rutier.

Întâlnirea a fost susținută de polițiști din cadrul structurii de siguranță școlară și polițiști din cadrul Poliției Orașului Livada.

La sfârșitul activității copiii au făcut cunoștință cu mașina de poliție și echipamentul specific polițistului rutier, pentru a înțelege mai bine rolul, misiunea dar și importanța acestei structuri polițienești.

La cele două activități desfășurate până acum au participat 80 de copii și 10 adulți implicați în organizarea taberelor, sub coordonarea președintelui Asociației club Sportiv Caiac Smile, Ionuț Stancovici.

Activitățile vor continua pe toată perioada verii, polițiștii pregătind și alte teme de interes pentru copii, cum sunt prevenirea violenței, bullyingul, reguli pentru micii bicicliști, siguranța online dar și concursuri și activități interactive menite să le aducă un plus de educație pentru siguranță.

3129 vizite
Distribuie pe